Recept amatőröknek 3.: Ha meguntad a rizseshúst

A különféle menzákon, házhozszállítós-ételkihordós kajagyárakban gyakori menü a rizseshús( bácskai rizseshúsként is emlegetik az étlapok, ami csúsztatás, mert a bácskai rizseshús, mármint az eredeti, az nagyon finom, míg az, amit eléd tesznek bácskai rizseshús címén, annak köze nincs az eredetihez...), no, meg a tarhonyás hús. Egy idő után megunja az ember, és a kutyának- macskának adja.
De hogy ez ne történjen meg, ne kelljen kaját kidobni, macskának, szomszédnak adni, itt egy kis trükk:
1. Kiveszed a húst a rizsből, beteszed egy tálkába, elteszed a hűtőbe, vagy amit akarsz. Le is fagyaszthatod a mélyhűtőben.
2. Az így megmaradt húsmentes rizset paprikával, paradicsommal, magyarán szólva: lecsóval felturbózod. Tehetsz bele kolbászt is. Kapsz egy szép rizses lecsót, melyben ott van ugyan a hús íze, de maga a rágós cipőtalphús már nincs. Jó étvágyat hozzá! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyarország, turizmus: Mi nem utazunk, a külföldiek jönnek

Svédország: Egy iráni lány kálváriája

Miután elbuktuk a kvótapert,a külügyminiszter ezt mondta